Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.10.2013.

Sastanak ministara odbrane Srbije i Hrvatske



Ministar odbrane Republike Srbije Nebojša Rodić razgovarao je danas sa ministrom odbrane Republike Hrvatske Antom Kotromanovićem. Na sastanku je istaknuto da su odbrambena i bezbednosna saradnja veoma uspešan vid saradnje dve zemlje. Težišne oblasti saradnje Srbije i Hrvatske u oblasti odbrane obuhvataju razmenu iskustava o učešću u multinacionalnim operacijama, trasformaciji oružanih snaga, logistici, atomsko-biološko-hemijskoj odbrani i implementaciji sistema Planiranja, programiranja, budžetiranja i izvršenja.

„Republika Srbija zainteresovana je za unapređenje vojnoobrazovne i vojnomedicinske saradnje, kao i za uspostavljanje vojnoekonomske saradnje i zajednički nastup na trećim tržištima“, istakao je ministar Rodić.

Ministri odbrane razgovarali su o mogućem zajedničkom angažovanju u multinacionalnim operacijama, kao i o iskustvima Republike Hrvatske u unapređenju administrativnih kapaciteta u okviru Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike Evropske unije.

Ministri Rodić i Kotromanović istakli su da su bilateralni odnosi Srbije i Hrvatske od posebne važnosti za budućnost regiona. Ocenjeno je da ulazak Hrvatske u Evropsku uniju predstavlja snažan podsticaj za evropsku perspektivu regiona. Iskazana je zahvalnost na podršci koju Republika Hrvatska pruža našoj zemlji na tom putu.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Сусрет | FLV