Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.09.2013.

Potpisan Protokol o donaciji informatičke opreme



Protokol o donaciji informatičke opreme Ministarstvu odbrane potpisali su danas načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju brigadni general Ljubomir Nikolić i predstavnik Ministarstva odbrane Kraljevine Danske pukovnik (u penziji) Kurt Refsgard.

Brigadni general Nikolić, zahvaljujući na donaciji informatičke opreme, istakao je da Ministarstvo odbrane Republike Srbije izuzetno ceni ekspertsku i finansijsku pomoć Kraljevine Danske u procesu reforme sistema odbrane. Danska je jedan od najznačajnijih donatora za sistem odbrane, a višemilionska pomoć i podrška od 2004. godine značajno je unapredila intenzitet i kvalitet saradnje dve zemlje u oblasti odbrane.

Pukovnik Refsgard preneo je zadovoljstvo dobro organizovanom posetom i ocenio da se broj planiranih i realizovanih aktivnosti na godišnjem nivou konstantno povećava i da danska strana očekuje da će takav trend biti nastavljen i u narednom periodu, u težišnim oblastima saradnje.

Kraljevina Danska nastaviće sa ekspertskom i finansijskom podrškom u započetim projektima – Služba traganja i spasavanja, bezbednost letenja, logistika, ABHO, PELT, formiranje psihološkog test centra na VMA i Nacionalnog centra za kontrolu trovanja i podršku u opremanju sistema odbrane informatičkom opremom.