Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.09.2013.

Razgovori o partnerskim ciljevima



Bilateralni razgovori o nacrtu PARP Procene i ciljevima partnerstva za 2013. godinu za Republiku Srbiju održani su 4. i 5. septembra u  Ministarstvu odbrane.

Cilj razgovora bio je usaglašavanje sadržaja radi pripreme nacrta Procene i ciljeva partnerstva za Politički i partnerski komitet, kao i za multilateralne konsultacije koje će se održati 8. oktobra 2013. godine u Briselu.

Sastankom su predsedavali pomoćnik ministra za politiku odbrane Miroslav Jovanović i načelnik Uprave za strategijsko planiranje general-major prof. dr Mitar Kovač.

U razgovorima su učestvovali predstavnici organizacionih jedinica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao nosioci ciljeva partnerstva i učesnici u njihovom dostizanju iz svoje nadležnosti.

Četvoročlanu delegaciju NATO predvodio je Frenk Boland, direktor Direktorata za planiranje snaga u NATO, a razgovorima je prisustvovao i šef NATO kancelarije za vezu u Beogradu, sa saradnikom.

Tokom razgovora, uspešno je usaglašen sadržaj nacrta Procene i ciljeva partnerstva za 2013. godinu, koji će Ministarstvu odbrane uskoro biti dostavljeni na verifikaciju.