Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.07.2013.

Pomoćnik ministra Jovanović primio delegaciju Centra za bezbednosnu saradnju – ~RACVIAC~



Pomoćnik ministra za politiku odbrane Miroslav Jovanović primio je danas delegaciju Centra za bezbednosnu saradnju – ~RACVIAC~, koju je predvodio direktor centra ambasador Branimir Mandić.

U razgovoru su pozitivno ocenjene dosadašnje aktivnosti Ministarstva odbrane Republike Srbije i Centra za bezbednosnu saradnju – ~RACVIAC~.

Jovanović je preneo punu podršku radu Centra što je kako je naveo potvrđeno i upućivanjem predstavnika Ministarstva odbrane Republike Srbije na mesto Program menadžera u oblasti međunarodne i regionalne saradnje u Centru za bezbednosnu saradnju – ~RACVIAC~.

Pomoćnik ministra je istakao da aktivan doprinos regionalnoj saradnji Ministarstvo odbrane Republike Srbije pokazuje preuzimanjem predsedavanja Multinacionalnom savetodavnom grupom ~RACVIAC - MAG~ u periodu od oktobara 2013. do oktobra 2014. godine. Predsedavanje ćemo iskoristiti da unapredimo funkcionisanje ~RACVIAC~ i obezbedimo veću vidljivost rezultata Centra u međunarodnoj zajednici, naglasio je Jovanović.

Tokom posete delegacije Centra za bezbednosnu saradnju – ~RACVIAC~, pomoćnik ministra potpisao je u ime Republike Srbije pismo o namerama o službi traganja i spašavanja u regionu kojim su definisani ciljevi obezbeđenja programa obuke za sve učesnike uključene u operacije traganja i spašavanja, kao i dalje unapređenje regionalne saradnje u navedenoj oblasti.

Ambasador Mandić zahvalio se Ministarstvu odbrane Republike Srbije za dosadašnju podršku u radu Centra i izneo očekivanje da će u narednom periodu saradnja biti unapređena u obostranom interesu.