Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.05.2013.

Obaveštenje



Prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane posetiće sutra, 21. maja 2013. godine u 11 časova, pripadnice Vojske Srbije u Reprezentativnom objektu Dobanovci.

Tokom susreta ministar će razgovarati sa pripadnicama VS, nakon čega će biti izveden prikaz njihove obučenosti u različitim segmentima.

Više od 1000 žena zastupljeno je u svim kategorijama na službi u Ministarstvu odbrane i Vojske Srbije kao profesionalna vojna lica, u cilju integrisanja rodne ravnopravnosti u procese reforme sektora bezbednosti.

Značajan doprinos reformi sistema odbrane postignut je izradom i sprovođenjem Nacionalnog akcionog plana za primenu Rezolucije 1325 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija – Žene, mir i bezbednost u Republici Srbiji.

U cilju promovisanja rodne ravnopravnosti u sektoru bezbednosti i zastupljenosti žena u sistemu odbrane, ostvarena je i veoma uspešna saradnja sa međunarodnim institucijama, među kojima su Program UN za razvoj (UNDP), Agencija UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women), Misija OEBS-a i Projekat NATO Rodna perspektiva: Žene lideri u odbrani.

Za predstavnike medija organizovan je prevoz do Dobanovaca. Autobus polazi 21. maja u 10 časova ispred Doma VS (Braće Jugovića 19).

Molimo vas da akreditacije dostavite danas do 16 časova na mejl ~info@mod.gov.rs~ ili faks 3203-466.
Ukoliko dolazite sopstvenim prevozom neophodno je da dostavite registarski broj vozila.
Osoba za kontakt je Ana Stevanović, 064 8329 011.