Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.02.2013.



Prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić boraviće od 16. do 18. februara 2013. godine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde će se sastati sa prestolonaslednikom i šefom države šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom.

Tokom dvodnevnog boravka u Abu Dabiju, potpredsednik Vučić potpisaće Međudržavni sporazum o saradnji između Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, Zajedničku izjavu o uspostavljanju strateškog partnerstva i Sporazum o saradnji u oblasti odbrane.

Istovremeno, potpredsednik Vučić prisustvovaće potpisivanju ugovora o zajedničkom razvoju i snabdevanju raketnog sistema ALAS između kompanije „~Emirates Advance Research and Technology~“ iz Emirata i „Jugoimport SDPR“ iz Srbije, kao i nekolicine drugih ugovora iz oblasti namenske industrije.

Prilikom ove radne posete, potpredsednik Vučić prisustvovaće i otvaranju Međunarodnog sajma opreme i naoružanja (~IDEX~) u Abu Dabiju i imati niz sastanaka sa predstavnicima razvojnog fonda i drugih kompanija zainteresovanih za ulaganja u Srbiju.