Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.12.2012.

Ministar Vučić u poseti Sjedinjenim Američkim Državama



Prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić boraviće u Sjedinjenim Američkim Državama od 05. do 11. decembra 2012. godine.

Potpredsednik Vučić predstavljaće Srbiju na sednici Saveta bezbednosti, na kojoj će biti predstavljen izveštaj o radu Haškog tribunala. Tom prilikom, potpredsednik Vučić će izneti stav Vlade Republike Srbije povodom izveštaja Haškog tribunala.

Tokom posete Vašingtonu ministar Vučić će se sastati sa ministrom odbrane Leonom Panetom, zatim savetnikom za nacionalnu bezbednost potpredsednika Bajdena Entonijem Blikenom, zamenikom direktora DIA Dejvidom Šedom, kao i šefom Biroa Nacionalne garde generalom Frenkom Grasom.

Pored toga, ministar Vučić će imati niz sastanaka u Stejt Departmentu sa državnim sekretarom Tomasom Najdsom, zamenikom pomoćnika državnog sekretara Filipom Rikerom i sa pomoćnikom državnog sekretara Biroa za narkotike i vladavinu prava Vilijamom Braunfildom.

Potpredsednik Vučić će u Senatu održati predavanje o evropskim integracijama Republike Srbije, nakon čega će se sastati sa senatorima i kongresmenima.

Tokom svog boravka u Americi ministar Vučić posetiće Ohajo, gde će se sastati sa komandantom Nacionalne garde Deborom Ešenhrst i obići njihov kamp.