Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.07.2012.

Donacija Centru za samostalno učenje engleskog jezika u Nišu



U okviru Programa i partnerskog cilja osposobljavanja i testiranja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojska Srbije u oblasti engleskog jezika, izaslanici odbrane zemalja donatora PELT-SAD, kraljevina Norveške i Švedske posetili su danas Centar za samostalno učenje engleskog jezika Komande Kopnene vojske u Nišu.

Prilikom posete predstavnici izaslanstva odbrane ambasade SAD u Beogradu uručili su donaciju knjiga, časopisa, magazina i novina na engleskom jeziku. Donirani materijal pomoći će u metodsko-stručnoj pripremi nastavnika engleskog jezika u usvajanju novih metoda učenja i efikasnijoj upotrebi Centra za samostalno učenje.

Goste je ispred Komande Kopnene vojske dočekao pomoćnik komandanta za podršku pukovnik Dragan Stanković koji je tom prilikom rekao da je formiranje i opremanje Centra za samostalno učenje engleskog jezika značajno unapredilo način učenja i da su na tome zahvalni svim donatorima.

Centar za samostalno učenje u Nišu je opremljen multimedijalni kabinet sa kompjuterskom, digitalnom video i audio opremom, najsavremenijim softverima za učenje engleskog jezika, bibliotekom knjiga, kao i stalnom internet konekcijom za posetu sajtovima posebno dizajniranim za učenje opšteg i vojnog engleskog jezika.

U narednom periodu planirana je modernizacija Centra za samostalno učenje engleskog jezika. Upotreba savremenih tehnologija i softverskih platformi obezbediće efikasnost i razmenu nastavnog procesa i nastavnog materijala i testova međusobnom komunikacijom 14 sličnih centara u garnizonima Vojske Srbije.