Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.07.2012.

Predavanje o funkcionisanju finansijske službe u sistemu odbrane



Nosioci razvoja i funkcionisanja finansijske službe u sistemu odbrane obratili su se danas u Vojnoj akademiji kadetima prve, druge i treće godine, povodom otvaranja Kabineta finansijske službe i obeležavanja potpisivanja Protokola o školovanju kadra u Vojnoj akademiji.

Kadetima sa studijskog programa Logistika odbrane i modula Finansije obratili su se državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Miščević, zatim pomoćnik ministra odbrane za budžet i finansije Srbislav Cvejić i brigadni general dr Dragan Radulović.

Državni sekretar Miščević govorio je o postignutim rezultatima i viziji razvoja finansijske službe.

- Vojna akademija je visoka školska institucija koja zadovoljava potrebu za školovanje visokoobrazovnog kadra u oblasti finansija, istakao je Miščević i dodao da su kadeti budućnost sistema odbrane i da treba da ga unaprede i očuvaju.

Pomoćnik ministra za budžet i finansije održao je predavanje o mestu i ulozi finansijske službe u sistemu odbrane, dok je general Radulović govorio o njenom istorijatu.

Cvejić i Miščević uručili su priznanja najboljim kadetima finansijske službe, Siniši Čabarkapi, Nemanji Smajoviću i Srećku Stoilkovu.