Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.06.2012.

Donacija Kraljevine Danske ViPVO



Ambasadorka Kraljevine Danske u Republici Srbiji Mete Kjuel Nilsen danas je u Komandi Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane uručila donaciju za opremanje operativnog centra na aerodromu Batajnica. Sporazum o donaciji potpisali su general-major Ranko Živak, komandant ViPVO i danska ambasadorka.

Zahvaljujući na donaciji, general Živak je rekao: - Uspostavljena je odlična saradnja i na osnovu toga mi smo značajno podigli svoje sposobnosti. Na osnovu te saradnje učestvovali smo na Forumu o bezbednosti letenja u Evropi i na aeromitingu u Danskoj. On je dodao da će pripadnici vazduhoplovstva te zemlje učestvovati početkom septembra na aeromitingu u Batajnici povodom obeležavanja 100 godina srpskog vazduhoplovstva.

Na donaciji Kraljevine Danske zahvalio je i brigadni general Predrag Bandić, komandant 204. vazduhoplovne brigade. On je podsetio da je to druga donacija te zemlje u poslednjih godinu dana koja će biti realizovana na aerodromu Batajnica. Prva je doprinela pobošljanju uslova života i rada i spremnosti za angažovanje pripadnika službe traganja i spasavanja.