Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.06.2012.



U Rektoratu Univerziteta odbrane u Beogradu danas je održana Prva redovna sednica Saveta Univerziteta kojoj je prisustvovalo devet članova kao i rektor general-potpukovnik prof. dr Miodrag Jevtić. Sednicom je predsedavao predsednik Saveta brigadni general prof. dr Bojan Zrnić načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse MO.

Na današnjem zasedanju jednoglasno je usvojeno svih sedam tačaka dnevnog reda – usvojen je Zapisnik sa konstitutivne sednice Saveta Univerziteta odbrane, predlozi davanja saglasnosti na Statut Vojne akademije i Statut Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije, usvojeni su Strategija obezbeđenja kvaliteta na Univerzitetu, Izveštaj o poslovanju i godišnjem obračunu Univerziteta odbrane za 2011. godinu, Finansijski plan za 2012. godinu i utvrđena je visina školarine za studije i usavršavanja koja se organizuju u visokoškolskim ustanovama u sastavu Univerziteta u školskoj 2012/13 godini.

Savet Univerziteta je organ upravljanja Univerzitetom. Ima ukupno 17 članova, od kojih 11, kao predstavnike Univerziteta, biraju visokoškolske jedinice u sastavu Univerziteta: Vojna akademija bira sedam predstavnika, Medicinski fakultet VMA bira četiri predstavnika, tri člana bira Kadetski parlament Univerziteta i tri člana, u ime osnivača, imenuje Vlada Republike Srbije, u skladu sa zakonom.