Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.06.2012.

Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u Libanu



Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koja boravi u četvordnevnoj poseti multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija UNIFIL u Libanu, tokom današnjeg dana obišla je zone odgovornoisti sektora "Istok".

Delegacija, koju predvodi zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Goran Radovanović, obišla je baze u odgovornosti španskog i indijskog bataljona koje se nalaze u zonama sa najvećim brojem kritičnih tačaka na Plavoj liniji, koja predstavlja liniju razdvajanja snaga Libana i Izraela.

Delegacija je sagledala uslove života i rada plavih šlemova, kao i moguće rizike u toku njihovog angažovanja. Komandanti španskog i indijskog bataljona u okviru sektora "Istok" snaga UNIFIL detaljno su informisali delegaciju VS i MO o situaciji na terenu i
stanju svojih jedinica.

General Radovanović je u današnjem razgovoru sa komandantom Sektora istok španskim generalom Huliom Hererom istakao zadovoljstvo obilaskom snaga misije UNIFIL. Takođe, on je izrazio zahvalnost španskom kontigentu i komandantu lično za uspešno organizovanu posetu delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, uz uverenje da će Vojska Srbije i Oružanih snaga Španije nastaviti i proširiti uspešnu saradnju u narednom periodu u okviru zajedničkog angažovanja u misiji UNIFIL.
photoFOTOGALERIJA