Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.04.2012.

Poseta delegacije Nacionalnog koledža odbrane Republike Kenije



Delegacija Nacionalnog koledža odbrane Republike Kenije koju je predvodio direktor general–major Bašir Jusuf Hadžijem (Bashir Yussuf Haji), posetila je danas Univerzitet odbrane.

Delegaciju Nacionalnog koledža odbrane Republike Kenije, u rektoratu Univerziteta odbrane primio je rektor Univerziteta odbrane general potpukovnik prof. dr Miodrag Jevtić sa saradnicima. On je goste upoznao sa istorijatom i tradicijom vojnog školstva u Republici Srbiji i procesom koji je rezultovao akreditacijom studijskih programa, formiranjem Univerziteta odbrane i usvajanjem njegovog statuta od strane Vlade Republike Srbije.

General–major Bašir Jusuf Hadži zahvalio se na prijemu i prezentaciji Univerziteta odbrane. Istakao je da se na Nacionalnom koledžu odbrane Republike Kenije školuju oficiri i visoki civilni službenici u vladi Republike Kenije i iz regiona (Egipat, Nigerija, Namibija i Burundi), koji su i činili sastav današnje delegacije.

Delegacija Nacionalnog koledža odbrane Republike Kenije nastavila je posetu Univerzitetu odbrane, obilaskom Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije.