Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.04.2012.

Potpisan Protokol o saradnji sa Univerzitetom u Nišu



Rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik prof. dr Miodrag Jevtić i rektor Univerziteta u Nišu prof. dr Miroljub Grozdanović potpisali su danas u rektoratu Univerziteta odbrane Protokol o saradnji te dve visokoobrazovne ustanove.

Protokol je zaključen na period od tri godine, i podrazumeva saradnju u svim oblastima univerzitetskog obrazovanja i akademske prakse, mogućnost formiranja zajedničkih studijskih programa, mobilnost studenata, međusobno angažovanje nastavnika i zajedničko učešće u naučno-istraživačkim projektima od opšteg i regionalnog značaja.

Prema rečima generala Jevtića, tokom priprema za potpisivanje pomenutog protokola sagledani su interesi potencijalnog partnerskog odnosa koji bi mogao da značajno unapredi kvalitet i rezultate saradnje u naučnoistraživačkoj delatnosti u Republici Srbiji i šire. Protokol će omogućiti i ispunjenje obaveza bolonjskog procesa, posebno kada je reč o mobilnosti profesora i studenata, ali i saradnji na naučnoistraživačkim projektima i razvoju naučnog i nastavnog kadra u visokoškolskom obrazovanju.

Profesor Grozdanović je istakao da potpisivanje Protokola o saradnji dva univerziteta predstavlja važan korak u razvoju saradnje na nivou akademske zajednice Republike Srbije. On je rekao da je potrebno usaglasiti modalitete saradnje u izradi i realizaciji zajedničkih studijskih programa na nivou master i doktorskih studija, perspektivno razviti saradnju u oblasti izdavačke delatnosti za potrebe studenata, nastavnog i naučnog rada, kao i u oblasti razmene nastavnog kadra.

Rektor Univerziteta odbrane general potpukovnik prof. dr Miodrag Jevtić je u znak priznanja za dosadašnju saradnju i podršku u radu, uručio rektoru Univerziteta u Nišu Grozdanoviću plaketu Univerziteta odbrane.