Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.04.2012.

Javni konkurs za prijem lica iz građanstva,u radni odnos na neodređeno vreme u Centar vojnomedicinskih ustanova Beograd



MINISTARSTVO ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE
SEKTOR ZA LjUDSKE RESURSE
UPRAVA ZA KADROVE

raspisuje

JAVNI KONKURS

za prijem lica iz građanstva, u svojstvu vojnih službenika i vojnih nameštenika, u radni odnos na neodređeno vreme, u Centar vojnomedicinskih ustanova Beograd Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane Republike Srbije


1. tri (3) vozača, VKV i
2. dva (2) vozača, KV.


Opšti uslovi:
 da su kandidati državljani Republike Srbije,
 da se protiv njih ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti, odnosno da nisu osuđivani za takva dela kaznom zatvora u trajanju dužem od šest meseci,
 da im ranije nije prestajao radni odnos u državnom organu zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa i
 da su zdravstveno sposobni za rad u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.


Posebni uslovi:
 za radno mesto pod rednim brojem 1. može konkurisati lice koje ima:
- VKV stepen stručne spreme saobraćajne struke i vozačku dozvolu „B“ i „C“ kategorije.
 za radno mesto pod rednim brojem 2. može konkurisati lice koje ima:
- KV stepen stručne spreme i vozačku dozvolu „B“ i „C“ kategorije.



Saglasno odredbama člana 125. Zakona o Vojsci Srbije, između kandidata koji ispunjavaju opšte i posebne uslove konkursa, prvenstvo pod jednakim uslovima ima supružnik, odnosno član porodice poginulog profesionalnog pripadnika Vojske Srbije, poginulog ili umrlog od posledica povreda zadobijenih u vršenju službe u Vojsci Srbije i supružnik profesionalnog pripadnika Vojske Srbije premeštenog iz jednog u drugo mesto službovanja. Prioritet iz ovog člana daje se kandidatima koji imaju jednak broj bodova.

Za popunu navedenih radnih mesta formiraće se rang lista kandidata, rangiranjem kandidata koji ispunjavaju opšte i posebne uslove konkursa, a rangiranje se vrši bodovanjem.

Za formiranje rang liste kandidata biće propisani opšti i posebni kriterijumi, uključujući i psihološku procenu, koja se obavlja u skladu sa zahtevima radnog mesta.

Pre prijema u radni odnos, za kandidate koji ispunjavaju uslove konkursa i uđu u najuži izbor, uz njihovu pisanu saglasnost biće izvršena bezbednosna provera.

Sva primljena lica koja se prvi put primaju u službu na neodređeno vreme u državnom organu podležu probnom radu u trajanju od 6 (šest) meseci. Probni rad prati njihov pretpostavljeni, koji će po okončanju istog nadležnom rukovodiocu dati pisano mišljenje o tome da li je primljeni vojni službenik i vojni nameštenik zadovoljio na probnom radu. Licu koje ne zadovolji na probnom radu otkazuje se radni odnos bez prava na novčanu naknadu zbog otkaza.


UZ PRIJAVU NA KONKURS KANDIDATI OBAVEZNO PRILAŽU:

- CV ili kratku biografiju;
- overenu fotokopiju diplome o stečenom obrazovanju (overenu u sudu ili opštini);
- overenu fotokopiju radne knjižice;
- overenu fotokopiju vozačke dozvole;
- uverenje o državljanstvu (ne starije od šest meseci);
- izvod iz matične knjige rođenih (ako nije novi obrazac, ne stariji od šest meseci);
- uverenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti (ne starije od šest meseci);
- uverenje nadležnog MUP-a da kandidat nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje 6 (šest) meseci (ne starije od šest meseci);
- uverenje državnog organa u kojem je kandidat bio u službi da mu radni odnos u državnom organu nije prestajao zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa.

Kandidati koji uđu u najuži izbor, pre prijema u radni odnos dostaviće lekarsko uverenje o zdravstvenoj sposobnosti.


IZBORNI POSTUPAK:

Izborni postupak će se sprovesti samo među kandidatima koji ispunjavaju sve uslove konkursa za prijem na radno mesto na koje su konkurisali.

Sa svim kandidatima, među kojima se sprovodi izborni postupak, konkursna komisija će obaviti razgovor i izvršiće njihovo rangiranje prema odobrenim kriterijumima. Poziv za razgovor i ostala obaveštenja upućuju se kandidatu na adresu koju navede u prijavi za javni konkurs.

Odluku o izboru kandidata doneće nadležni starešina i sa sadržajem iste biće upoznati svi kandidati koji učestvuju u izbornom postupku.


NAČIN PODNOŠENjA PRIJAVE NA KONKURS:

Kandidati koji ispunjavaju opšte i posebne uslove konkursa podnose molbu sa navedenom dokumentacijom po konkursu, dostavljanjem poštom preporučeno na adresu:

Centar vojnomedicinskih ustanova Beograd
Pasterova 3, Beograd,
sa naznakom „Za konkurs za prijem u službu“

ili lično u prostorijama kancelarije delovodstva Uprave CVMU Beograd, na gore navedenoj adresi, 3. sprat, prostorija 309, u vremenu od 11,00 do 14,00 časova.

U prijavi za konkurs obavezno se navodi ime i prezime kandidata, ime jednog roditelja, JMBG, adresa prebivališta, adresa na koju se kandidatu dostavljaju obaveštenja, broj telefona, radno mesto na koje se kandidat prijavljuje, dosadašnje radno i stručno iskustvo kandidata, podaci o posebnim znanjima i veštinama i dokaz u smislu člana 125. Zakona o Vojsci Srbije.

Rok za podnošenje prijava za prijem na službu je 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja konkursa u Magazinu „Odbrana“.

Neblagovremene, nedopuštene, nekompletne i nepotpune prijave i prijave uz koje nisu priloženi svi potrebni dokazi na traženi način neće se uzimati u razmatranje i biće odbačene zaključkom protiv koga se može izjaviti žalba, ali ona ne zadržava izvršenje zaključka.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 011/3203-564, referent za pravne poslove Sonja Ignjatović.