Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.04.2012.

Ministar Šutanovac u bazi „Mrče“



Ministar odbrane Dragan Šutanovac i načelnik Generalštaba general-potpukovnik Ljubiša Diković sa saradnicima posetili su danas pripadnike Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti u bazi «Mrče».

Čestitajući najveći pravoslavni praznik Uskrs pripadnicima naše vojske koji borave na bazi, ministar je istakao da je prvi put u prilici da obiđe bazu koja nadzire deo administrativne linije ka Kosovu i Metohiji na 35 kilometara od Kuršumlije, s kapacitetima koji taj kraj čine bezbednim, te da je to jedna od retkih baza koju do sada nije obišao.

- Uz probleme koji postoje, pre svega oni koji se tiču bespravne seče šume, sve drugo je stabilno. Danas smo ovde na veliki pravoslavni praznik Uskrs u nameri da obiđemo vojnike, da kucamo jaja i da im poželimo svu sreću u budućnosti i da nastave da izvršavaju zadatke na najbolji mogući način - poručio je ministar Šutanovac, izražavajući posebno zadovoljstvo što u bazi koja je jedna od najudaljenijih zatiče raspoložena lica, koja svoje zadatke izvršavaju odgovorno.

On je, takođe, podsetio da su pripadnici Druge brigade u zimskim uslovima pomagali i civilnom stanovništvu.

Komandant Brigade pukovnik Milić Stanić, u okviru koje je i baza „Mrče“, izvestio je ministra Šutanovca o stanju i ljudstvu, ističući da je trenutno u bazi potpuno profesionalan sastav pripadnika Vojske Srbije. On je istakao da su njeni težišni zadaci vezani za prvu misiju naše vojske.

Nastavak posete bazi „Mrče“ protekao je u razgovoru i druženju, uz tradicionalno takmičenje kucanja uskršnjim jajima.
photoFOTOGALERIJA