Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.04.2012.

Prijem ministra Šutanovca povodom sastanka ministara odbrane zemalja Jugoistočne Evrope



Ministar odbrane Dragan Šutanovac priredio je svečani prijem u Domu Vojske Srbije povodom sastanka ministara odbrane država učesnica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) koji se održava 11. i 12. aprila u Beogradu.

Prijemu su prisustvovali načelnik Generalštaba general-potpukovnik Ljubiša Diković, državni sekretari Ministarstva odbrane, pomoćnici ministra odbrane i učesnici sastanka - ministri odbrane i delegacije Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Turske, Crne Gore, Slovenije i Srbije, kao i delegacije NATO, EU, OEBS, Regionalnog saveta za saradnju i Centra za bezbednosnu politiku - RACVIAC.

Tom prilikom ministar Šutanovac poželeo je dobrodošlicu učesnicima skupa.

- Naš zadatak je da razvijamo regionalnu saradnju i stabilnost, zato što istinski verujemo u kooperaciju ministara odbrane i armija zemalja u regionu, koja je ključ dobre saradnje. Od 2007. godine, potpisali smo mnogo sporazuma o saradnji u sistemu odbrane u regionu i verujemo da je ovo način kako razvijati regionalnu saradnju i održavati prijateljstvo - istakao je ministar Šutanovac.

On je naglasio da je regionalna saradnja nešto što je Srbiji, uz evropske integracije, najvažnije polje delovanja u okviru spoljne politike.

- Ministarstvo odbrane istinski nastoji da postavi takve standarde da u regionu ne postoji sumnja da Srbija u oblasti odbrane ne sarađuje na najvišem mogućem nivou - rekao je ministar odbrane i dodao da u Jugoistočnoj Evropi treba graditi dobru regionalnu saradnju, jer će tada svi drugi oblici saradnje biti lakši.

Tema susreta ministara odbrane u okviru Procesa saradnje zemalja Jugoistočne Evrope, kojim Srbija predsedava ove godine, jeste „Unapređenje stepena zajedničke saradnje u regionu za rešavanje pitanja viška naoružanja“.
photoFOTOGALERIJA