Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.04.2012.

"Otvoreni dan" u Novom Pazaru



U kasarni „Rifat Burdžević Trša“ u Novom Pazaru danas je održana manifestacija „Otvoreni dan“, u organizaciji 28. mehanizovanog bataljona 2. brigade Kopnene vojske.

Posetioci su imali priliku da vide neke od svakodnevnih aktivnosti vojnika smeštenih u ovoj kasarni, ali i vojnika raspoređenih u ostalim jedinicama Vojske, kao i da pogledaju naoružanje izloženo na taktičko-tehničkom zboru.

Građanima Novog Pazara i okoline, domaćini su bili potpukovnik Đorđe Belić, komandant 28. motorizovanog bataljona i pukovnik Milić Stanić, komandant 2. brigade KoV. „Otvorenom danu“ prisustvovali su i predstavnici lokalnih vlasti i verskih zajednica.

Prema rečima potpukovnika Belića, cilj akcije realizovane u Novom Pazaru jeste afirmacija pripadnika Vojske.

„Prikazom opreme i naoružanja, atraktivnim sadržajem taktičke obuke i prikaza fizičke osposobljenosti, nastojimo da približimo poziv kojim se moje kolege i ja bavimo u Vojsci Srbije“, istakao je Belić, podsetivši da se Dan Vojske Srbije od ove godine obeležava 23. aprila u znak sećanja na dan kada je 1815. godine počeo Drugi srpski ustanak.

Pukovnik Stanić naglasio je da je manifestacija „Otvoreni dan“ rezultat želje i interesovanja građana Srbije da se upoznaju sa radom nove reformisane Vojske Srbije.

„Naša je obaveza da pokažemo da je Vojska spremna da se suprotstavi svim bezbednosnim izazovima i izvršava dodeljene misije i zadatke. Iskustva sa ovih manifestacija pokazala su da građani Srbije vole svoju vojsku, da imaju poverenja u nju i da cene posao koji ona obavlja, rekao je Stanić izrazivši zadovoljstvo velikim brojem dece i mladih koji su posetili „Otvoreni dan“ u Novom Pazaru.
photoFOTOGALERIJA