Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.03.2012

Čestitka ministra odbrane povodom Dana Vojne akademijePovodom Dana Vojne akademije - 18. marta, svim pripadnicima Vojne akademije, kao i generacijama profesora, nastavnika i starešina koji su svoj rad ugradili u temelje Vojne akademije upućujem srdačne čestitke.
Savremeni nastavni planovi, akreditovani studijski programi i visoki standardi u obrazovnom, vaspitnom i naučno-istraživačkom radu Akademije doprineli su integraciji vojnog školstva u obrazovni sistem Republike Srbije.

Vojna akademija je postala institucija od nacionalnog i regionalnog značaja za školovanje kadeta i usavršavanje oficira, a od ove godine sa Visokim studijama bezbednosti i odbrane i mesto najvišeg nivoa usavršavanja oficira i državnih službenika u oblasti odbrane i bezbednosti u zemlji.

Uveren sam da ćete, kao i do sada, svojim obrazovnim, pedagoškim i naučnim radom zadržati primat u školovanju profesionalnog kadra za potrebe sistema odbrane, mesto regionalnog lidera vojnonaučne misli i prakse i ostati najvažniji promoter oficirskog poziva.

Čestitajući vam praznik, želim vam uspehe u daljem radu.