Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.02.2012.

Otvoren konkurs za Vojnu gimnaziju



Konkurs za prijem kandidata u prvi razred Vojne gimnazije u školskoj 2012/13 godini otvoren je 1. februara i trajaće do 15. marta 2012. godine. Potrebno je da kandidati zadovoljavaju opšte i posebne uslove konkursa i da na vreme podnesu prijavu u regionalni centar Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka. Uz prijavu potrebno je priložiti neophodnu dokumentaciju.

Na konkurs se mogu javiti kandidati rođeni 1996. godine ili kasnije. Kandidati za učenike Vojne gimnazije podležu proveri znanja iz srpskog jezika i matematike, proveri fizičke sposobnosti, psihološkoj i medicinsko-zdravstvenoj proceni. Provera znanja iz srpskog jezika i matematike usaglašena je sa postupkom koji primenjuje Ministarstvo prosvete Republike Srbije za prijem u srednje škole.

Nastavni plan i program Vojne gimnazije obuhvata program redovne nastave koji je u skladu sa Nastavnim planom i programom gimnazija opšteg tipa u građanstvu. Više informacija o uslovima konkursa i potrebnoj dokumentaciji možete pronaći na sajtu Vojne gimnazije www.gimnazija.mod.gov.rs .