Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.02.2012.

Ekspertski razgovori sa predstavnicima Centra za civilno-vojne odnose iz Montereja



U sklopu saradnje sa Centrom za civilno-vojne odnose Monterej iz Sjedinjenih Američkih Država, u Ministarstvu odbrane i Generalštabu Vojske Srbije, od 30. januara do 2. februara, održani su ekspertski razgovori o funkcionisanju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u toku jedne godine.

Osnovni cilj razgovora bio je da se eksperti iz Montereja bliže upoznaju sa organizacijom i funkcionisanjem Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u cilju unapređenja zajedničkog rada u edukaciji pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u narednom periodu.

Američku delegaciju je predvodio profesor dr Jan Muramets, a delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, načelnik Uprave za strategijsko planiranje general-major dr Božidar Forca. U razgovorima su učestvovali i načelnici i predstavnici Uprave za planiranje i razvoj (J-5) GŠ VS, Uprave za operativne poslove (J-3) GŠ VS, Združene operativne komande, Uprave za organizaciju, Sekretarijata MO i Uprave za budžet.

Opšti je zaključak da su razgovori bili izuzetno kvalitetni i odlično pripremljeni i realizovani. Eksperti iz Montereja su istakli da su uvereni u kvalitet reformi sistema odbrane Republike Srbije, kao i efikasnost planiranja budućnosti. Takođe, izneli su lično zadovoljstvo što učestvuju u edukaciji pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Delegaciju iz Centra za civilno-vojne odnose Monterej primila je i državna sekretarka dr Tanja Miščević.