Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.01.2012.

Takmičenje u skijanju za Svetsko vojno prvenstvo



Na Kopaoniku je održano izborno takmičenje za sastav reprezentacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koja će našu zemlju predstavljati na 52. svetskom vojnom prvenstvu u skijanju koje će se, od 19. do 24. marta, održati u Kranjskoj Gori u Sloveniji.

U alpskom skijanju, u veleslalomu za muškarce, pobedio je kapetan Denijel Pešić iz VMA, drugo mesto zauzeo je potporučnik Darko Jeremić, pripadnik 333. inžinjerijske brigade ViPVO, dok je treće pripalo kadetu Miloš Šumarcu iz Vojne akademije.

Na takmičenju u veleslalomu, u kategoriji žena, pobednik je kadetkinja Olja Jerkić sa Vojne akademije, druga je zastavnik Radmila Đurić iz Specijalne brigade Kopnene vojske, dok je trećo mesto zauzela kadetkinja Miljana Mitrović iz Vojne akademije.

U nordijskom skijanju (ski kros kantri 5000 metara) najbolji je bio stariji vodnik Igor Vuković iz Garde VS, drugo mesto osvojio je kapetan Milovan Milić iz Specijalne brigade KoV, dok je treći na stazi stigao potporučnik Dragan Lazić, pripadnik 101. lovačko avijacijske eskadrile ViPVO. U kategoriji žena, u istoj disciplini, najbolja je bila profesionalni vojnik Ksenija Bubnjević iz 250. raketne brigade ViPVO.

Nakon izbornog takmičenja, treneri skijaške ekipe, vojni službenici Vojko Petković i Stevo Radoš, odabraće širi sastav reprezentacije koja će u martu odraditi završne pripreme na Kopaoniku, nakon čega će se odrediti konačan sastav naše ekipe za nastup na Svetskom vojnom prvenstvu u skijanju.