Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.01.2012.

Redovna pozivanja vojnih obveznika



Na teritoriji nadležnosti regionalnih centara Ministarstva odbrane Kragujevac, Novi Sad i Beograd, planirano je redovno pozivanje lica iz rezervnog sastava radi saopštavanja (ili presaopštavanja) rasporeda.

Saopštavanje rasporeda licima iz rezervnog sastava na teritoriji nadležnosti Regionalnog centra MO Kragujevac planirano je za CMO Kraljevo 25. i 26. februara i 10, 17. i 18. marta 2012. godine. Sa teritorije opštine Vrnjačka Banja lica iz rezervnog sastava pozivaće se 10. marta, a sa teritorije CMO Kragujevac 23. marta 2012. godine. Pozivanje lica iz rezervnog sastava sa teritorije CMO Smederevo planirano je: od 26. do 30. marta sa teritorije opštine Smederevo i 26. marta sa teritorija opština Smederevska Palanka i Velika Plana.

Na teritoriji nadležnosti Regionalnog centra MO Novi Sad saopštavanje rasporeda vršiće se za lica iz rezervnog sastava sa teritorije opštine Pančevo, i to u periodu od 1. do 11. marta 2012. godine.

Saopštavanje rasporeda na teritoriji nadležnosti Regionalnog centra MO Beograd planirano je za CMO Vračar, 5. marta 2012. godine, dok je od 20. do 25. februara planirano pozivanje vlasnika stvari iz popisa radi saopštavanja rasporeda stvari iz popisa na teritorije nadležnosti CMO Novi Beograd.

Na teritoriji nadležnosti Regionalnog centra MO Niš saopštavanje rasporeda planirano je da se obavi licima iz rezervnog sastava sa teritorije CMO Bor i to od 19. marta do 02. aprila licima sa teritorije opštine Bor i 10, 12. i 13. aprila licima sa teritorije opštine Majdanpek. Licima sa teritorije CMO Negotin, opština Negotin saopštavanje rasporeda u rezervnom sastavu obaviće se od 21. do 27. marta, a licima sa teritorije opštine Kladovo 26. i 27. marta.

Na teritoriji nadležnosti Regionalnog centra Ministarstva odbrane Kragujevac nastavlja se i redovno pozivanje vlasnika stvari iz popisa radi saopštavanja rasporeda stvari iz popisa i to sa teritorije CMO Požarevac 30.01. 2012. godine u vremenu od 09,00 do 14,00 časova.

Pozivanjem lica iz centara Regionalnog centra MO Niš i to centara MO Niška Banja, Aleksinac i Prokuplje, 17. marta 2012. godine planirano je da se izvede jednodnevna vojna vežba. Obuka sa licima iz rezervnog sastava obaviće se u kasarni «Mija Stanimirović» u Nišu.