Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.01.2012.

Obeležavanje Dana Vojne bolnice Niš



U niškom Domu vojske održana je svečana akademija povodom obeležavanja 22. januara – Dana Vojne bolnice Niš i 134 godine postojanja i rada te ustanove. Svečanosti su prisustvovali komandant Kopnene vojske general-major Milan Mojsilović, načelnik Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane pukovnik Zoran Popović, komandanti jedinica niškog garnizona, predstavnici lokalne samouprave, SPC i vojnih i boračkih udruženja i čelni ljudi zdravstvenih ustanova grada Niša.

Čestitajući jubilej, pukovnik Zoran Popović je istakao da su pripadnici te ustanove ostvarili vredne rezultate na planu kvalitetnog zbrinjavanja vojnih osiguranika, edukacije kadra i učešća u mirovnim operracijama.

Načelnik Vojne bolnice Niš pukovnik Radiša Vitas naglasio je da se bolnica neprekidno dograđivala proteklih godina i da je uvek bila sa svojim narodom i vojskom u presudnim i sudbonosnim trenucima, deleći sudbinu stradanja, epidemija, gladi i pogibija, ali i pobeda i sveukupnog napretka.

„ Delokrug rada Vojne bolnice unapređuje se - rekao je pukovnik Radiša Vitas - uvođenjem novih dijagnostičkih i terapijskih procedura, školovanjem kadra, tehnološko-tehničkim opremanjem i infrastrukturnim dogradnjama uslova smeštaja bolesnika i ljudstva. S druge strane, najveće bogatstvo Vojne bolnice leži, pre svega, u ljudima, visoko stručnim pripadnicima kolektiva, koji svakodnevno dokazuju i na delu iskazuju svoju odanost i predanost plemenitim ciljevima povređenih i obolelih.“

Vojna bolnica je povodom praznika dodelila zahvalnice za izuzetnu saradnju Trećoj brigadi KoV, Mešovitoj artiljerijskog brigadi, Direkciji za imovinsko-pravne poslove, Kliničkom centru Niš, JKP Medijana i Gorica i drugim radnim organizacijama i ustanovama.