Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.01.2012.

Interni konkurs za popunu radnih mesta u Vojnotehničkom institutu



MINISTARSTVO ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE
SEKTOR ZA LjUDSKE RESURSE
Uprava za kadrove

raspisuje

INTERNI KONKURS

za popunu radnih mesta vojnih službenika i vojnih nameštenika u Vojnotehničkom institutu Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane Republike Srbije prijemom lica iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije
u radni odnos na neodređeno vreme

1. jedan (1) referent (ujedno nastavnik za engleski jezik), VSS,
2. jedan (1) vozač – nabavljač, VKV,
3. jedan (1) elektromehaničar za vozila točkaše, VKV,
4. jedan (1) građevinski limar, KV,
5. jedan (1) građevinski bravar – zavarivač, KV,
6. četiri (4) radnika za spremanje prostorija, PKV,
7. jedan (1) vrtlar, SSS,
8. jedan (1) delovođa (ujedno vozač), SSS.

OPŠTI USLOVI KONKURSA:
• da je kandidat državljanin Republike Srbije,
• da kandidatu ranije nije prestajao radni odnos u državnom organu zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa,
• da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti, odnosno da nije osuđivan za takva dela kaznom zatvora u trajanju dužem od šest meseci,
• da je zdravstveno sposoban za dužnosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije,
• da se nalazi na službi u Ministarstvu odbrane ili Vojsci Srbije i
• da nema negativnih službenih ocena.

POSEBNI USLOVI KONKURSA:
– Za radno mesto pod rednim brojem 1: završen Filološki fakultet, zvanje diplomirani profesor engleskog jezika i književnosti ili master profesor engleskog jezika i književnosti.
– Za radno mesto pod rednim brojem 2: završen 5. stepen stručne spreme (VKV), najmanje 3 godine radnog iskustva, vozačka dozvola B i C kategorije.
– Za radno mesto pod rednim brojem 3: završen 5. stepen saobraćajno-tehničke škole (VKV), smer autoelektričar za vozila točkaše, najmanje 3 godine radnog iskustva, vozačka dozvola B kategorije.
– Za radno mesto pod rednim brojem 4: završen 3. stepen stručne spreme (KV), zanimanje limar, najmanje 2 godine radnog iskustva.
– Za radno mesto pod rednim brojem 5: završen 3. stepen stručne spreme (KV), zanimanje bravar – zavarivač, najmanje 2 godine radnog iskustva, uverenje o osposobljenosti za zavarivača.
– Za radno mesto pod rednim brojem 6: završena najmanje osnovna škola.
– Za radno mesto pod rednim brojem 7: završena srednja poljoprivredna škola, vozačka dozvola B kategorije.
– Za radno mesto pod rednim brojem 8: završena srednja škola, vozačka dozvola B kategorije.
Na konkursu mogu učestvovati svi profesionalni pripadnici Vojske Srbije i državni službenici i nameštenici zaposleni u Ministarstvu odbrane koji imaju odgovarajuću školsku spremu i potrebno radno iskustvo.
Pre prijema u radni odnos, za kandidate koji menjaju status, a ispunjavaju uslove konkursa i uđu u najuži izbor, uz njihovu saglasnost, biće izvršena bezbednosna provera.

NAČIN KONKURISANjA:
Kandidati koji ispunjavaju opšte i posebne uslove konkursa dostavljaju sledeće dokumente:
– CV ili kratku biografiju,
– izvod iz matične knjige rođenih,
– uverenje o državljanstvu,
– overenu fotokopiju diplome o stečenom obrazovanju,
– fotokopiju lične karte,
– uverenje nadležnog organa MUP-a da kandidat nije krivično osuđivan kaznom zatvora u trajanju dužem od šest meseci,
– uverenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti,
– potvrdu pretpostavljenog starešine da lice nema negativnih službenih ocena,
– dokaz o prethodnom radnom iskustvu (overena fotokopija radne knjižice ili potvrda ustanove – jedinice o radnom iskustvu navedenom u posebnim uslovima konkursa),
– overenu fotokopiju vozačke dozvole (za lica koja konkurišu za radna mesta pod rednim brojem 2, 3, 7. i 8), uverenje o stručnoj osposobljenosti (za lica koja konkurišu za radno mesto pod rednim brojem 5).
Svi dokazi o ispunjenosti uslova za prijem dostavljaju se kao originali ili overene fotokopije.
Izvod i uverenja koja se prilažu uz molbe ne mogu biti stariji od 6 (šest) meseci.
Kandidati koji uđu u najuži izbor, pre prijema u radni odnos dostaviće lekarsko uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za rad.

IZBORNI POSTUPAK:

Izborni postupak će se sprovesti samo među kandidatima koji ispunjavaju sve uslove konkursa za prijem na radno mesto na koje su konkurisali.

Sa svim kandidatima, među kojima se sprovodi izborni postupak, konkursna komisija će obaviti razgovor i izvršiće njihovo rangiranje prema odobrenim kriterijumima. Poziv za razgovor i ostala prepiska sa kandidatima upućuje se na adresu koju kandidat navede u prijavi za konkurs.
Odluku o izboru kandidata doneće nadležni starešina i sa sadržajem iste biće upoznati svi kandidati koji učestvuju u izbornom postupku.

NAČIN PODNOŠENjA PRIJAVE NA KONKURS:

Kandidati koji ispunjavaju opšte i posebne uslove konkursa podnose molbu sa navedenom dokumentacijom po konkursu jedinicama – ustanovama u kojima se nalaze na službi, sa naznakom za koje radno mesto konkurišu.

Komande jedinica – ustanova primljene molbe službenom poštom dostavljaju na adresu:
Vojnotehnički institut,
Ratka Resanovića 1, 11030
Beograd,
– sa naznakom „Za Interni konkurs”
U prijavi za konkurs obavezno se navodi ime i prezime kandidata, ime jednog roditelja, JMBG, adresa prebivališta, adresa na koju se kandidatu dostavljaju obaveštenja, broj telefona, radno mesto na koje se kandidat prijavljuje, dosadašnje radno i stručno iskustvo kandidata, podaci o posebnim znanjima i veštinama.

Rok za podnošenje prijava za prijem na službu je 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja.

Neblagovremene, nedopuštene, nekompletne i nepotpune prijave i prijave uz koje nisu priloženi svi potrebni dokazi na traženi način neće se uzimati u razmatranje i biće odbačene zaključkom protiv koga se može izjaviti žalba, ali ona ne zadržava izvršenje zaključka.

Informacije o konkursu mogu se dobiti pozivom na telefone 011/2051–317 i 011/2051–427.