Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.02.2021.

Ministar Stefanović pozvao mlade da se prijave na konkurs za vojne škole



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović pozvao je danas mlade da se prijave na konkurs za upis u vojne škole koji je otvoren do 31. marta ove godine i postanu deo odvažnog stroja naše vojske.

„Časni vojnički poziv biraju ljudi koji bezrezervno vole svoju otadžbinu. Patriotizam je presudni motiv i kod mladih kada donose odluku da se školuju kako bi služili svojoj Srbiji i pridružili se hrabrim redovima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije“, rekao je ministar Stefanović.

On je dodao da je upisati vojne škole veliki izazov, ali i da je vojska institucija u koju naš narod ima najveće poverenje, koje je zasluženo danonoćnim radom i istrajnom borbom za sigurnost Srbije.

„Zato je privilegija biti deo jedne takve institucije. Mladi koji se odluče da upišu naše vojne škole, koje imaju izuzetnu reputaciju širom sveta, imaju priliku da steknu vrhunsko znanje i iskustvo i da se potom kontinuirano usavršavaju. Takođe, naše vojne škole nude i brojne prednosti, počev od besplatnih udžbenika preko besplatnog smeštaja i ishrane do sigurnog posla po završetku školovanja“, rekao je ministar odbrane.  

Da podsetimo, ovogodišnjim konkursom predviđen je upis za 210 budućih kadeta Vojne akademije i 40 Medicinskog fakulteta VMA, kao i 90 učenika Vojne gimnazije i 60 učenika Srednje stručne vojne škole.
 
photoFOTOGALERIJA