Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.02.2021.

Sastanak ministra Stefanovića sa državnim ministrom odbrane Ujedinjenih Arapskih Emirata



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa državnim ministrom odbrane Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom Ahmedom al Bovardi al Falasijem na Sajmu naoružanja i vojne opreme “IDEX 2021” u Abu Dabiju.  

Kako je istakao ministar Stefanović, sa ministrom Bovardijem razgovarao je o daljoj strateškoj saradnji dve zemlje u oblasti odbrane.

- Dve zemlje su zahvaljujući bliskosti predsednika Aleksandra Vučića i šeika Mohameda bin Zajeda uspostavile najbliže moguće strateške odnose i odnose u oblasti odbrane. Za nas je važno da nastavimo treninge naših specijalnih snaga i saradnju u našoj odbrambenoj industriji, jer imamo započete zajedničke projekte, a imali smo priliku da razgovaramo o novim projektima. Važno nam je da ta zajednička saradnja dovede do rezultata koji će pomoći da napreduju i naša odbrambena industrija i sveopšta vojna saradnja - istakao je ministar odbrane.
 
Prema rečima ministra Stefanovića, sa ministrom Bovardijem razgovarao je i o njegovoj mogućoj poseti Srbiji.  

- Razgovarali smo i o mogućnostima da tom prilikom budu održane zajedničke vežbe, na kojima bi naše vojske prikazale svoje mogućnosti, da ministra Bovardija upoznamo sa mogućnostima srpskog odbrambenog kompleksa detaljnije, kao i da nastavimo zajedničke projekte koje smo započeli - poručio je ministar Stefanović posle sastanka sa ministrom Bovardijem na sajmu naoružanja “IDEX 2021” u Abu Dabiju.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
23.02.2021
mp4 (37,69 MB)
Sastanak
23.02.2021
mp4 (104,76 MB)
Izjava ministra Stefanovića