Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.02.2021.

Intervju ministra Stefanovića za Novinsku agenciju Ujedinjenih Arapskih Emirata (WAM)



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović poručio je, u ekskluzivnom intervjuu za novinsku agenciju Ujedinjenih Arapskih Emirata „WAM“, da Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati imaju izuzetne odnose koji se razvijaju zahvaljujući obostranoj podršci rukovodstava dveju zemalja.
 
Ministar Stefanović, koji boravi u Abu Dabiju, istakao je da je Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "IDEX 2021", inače najveći međunarodni skup eksperata u oblasti vojne industrije, izuzetno dobro organizovan.
 
On je naglasio da organizacija ovog svetskog događaja u uslovima pandemije koronavirusa predstavlja izazov, ali da su UAE uspešno prevazišle sve poteškoće i ugostile delegacije iz celog sveta sprovodeći sve neophodne zaštitne mere za očuvanje zdravlja i bezbednosti izlagača i posetilaca.
 
Stefanović je istakao da je rukovodstvo UAE pružilo priliku zemljama da učestvuju u ovom vodećem svetskom sajmu, koji predstavlja ključnu platformu za istraživanje najnovijih tehnologija u odbrambenoj industriji.
 
"Zahvalni smo na pruženoj prilici da učestvujemo na sajmu naoružanja IDEX 2021 i prezentujemo proizvode naše industrije. To je istovremeno idealna prilika za Srbiju da predstavi svoje najnovije proizvode, od lake vojne opreme, preko oklopnih vozila do svih tipova municije“, dodao je.
 
On se zahvalio organizatorima sajma IDEX 2021 zbog entuzijazma s kojim su obezbedili učesnicima i izlagačima svu potrebnu podršku, udobnost i bezbednost, ističući da je i poštovanje zaštitnih mera na najvišem nivou.
 
"Imali smo sastanke sa visokim zvaničnicima UAE i spremni smo da učvrstimo sveopštu saradnju“, objasnio je, potvrdivši da su bilateralni odnosi između UAE i Srbije u konstantnom razvoju, zahvaljujući podršci rukovodstava dveju zemalja.
 
"Zahvalni smo UAE i njihovom rukovodstvu na podršci koji su pružili Srbiji i u otklanjanju posledica pandemije Kovid-19, kao i na donaciji medicinske opreme za borbu protiv ove bolesti“, zaključio je ministar Stefanović.
 
WAM/Esraa Ismail/Hazem Hussein
 
 
videoVIDEOGALERIJA
23.02.2021
mp4 (120,28 MB)
Intervju ministra Stefanovića za Novinsku agenciju WAM