Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.02.2021.

Ministar Stefanović: Vojska je bedem sigurnosti naše otadžbine



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović poručio je danas  da će odluka o redovnom služenju vojnog roka, ukoliko bude doneta, važiti jednako za sve mlade ljude.

„Lažna briga za seljačku i radničku decu koju danas pokazuju određeni političari bivšeg režima toliko je licemerna da je teško i komentarisati je. Koliko im je stalo do te dece i naše zemlje, demonstrirali su već dok su bili na vlasti kada su ostavili bez posla roditelje iste te dece, rasprodali i pozatvarali fabrike i razorili privredu Srbije“, rekao je ministar Stefanović, reagujući na laži koje su plasirane da će vojni rok moći da ne služe oni koji plate. 

On je istakao da će ukoliko bude doneta odluka o odmrzavanju obaveznog služenja vojnog roka ona važiti za sve mlade, bez obzira na njihovo materijalno stanje ili bilo šta drugo.  

„Pri tom, svakodnevno izmišljanje lažnih teza o vojnom roku, navodnu zabrinutost za sirotinju i stanje u vojsci slušamo ni manje ni više nego od ljudi koji su Vojsku Srbije razmontirali i oslabili da je imala jedan i po ispravan avion posle njihovih transformacija i koji su, ne pitajući narod, hteli da je uvedu u NATO“, rekao je Stefanović.

On je poručio da će Srbija nastaviti da jača svoju vojsku u interesu našeg naroda.    

„Vojska je ne samo naša dika i ponos, već i bedem sigurnosti naše otadžbine jer odvraća svakoga makar i od pomisli da bi mogao da je ugrozi. Jaka vojska garantuje stabilnosti, a time i dalji razvoj Srbije i bolju budućnost dece i mladih u našoj zemlji“, zaključio je Stefanović.