Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.07.2020.

Ministar Vulin: Kao što je predsednik Vučić naložio, kovid bolnica će biti urađena u najkraćem mogućem roku



Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas radove na pripremi za izgradnju objekta za smeštaj i lečenje lica obolelih od infekcije Kovid-19 u Vojnom kompleksu "Zemun ekonomija" na Batajničkom drumu.

Ministar odbrane je tokom današnjeg obilaska imao prilike da se uveri da je Vojnograđevinska ustanova Beograd preduzela mere radi raščišćavanja terena. 
 
Kako je istakao ministar Vulin, izvršavajući naređenje vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, Ministarstvo odbrane obezbedilo je odgovarajuću lokaciju iz fundusa zemlje koje to ministarstvo koristi.
 
- Naša inžinjerija je već počela da radi na rušenju postojećih objekata i na raščišćavanju i pripremi ovog prostora za izgradnju kovid bolnice. Kao što je predsednik Vučić naložio, kovid bolnica će biti urađena u najkraćem mogućem roku i ovo je prilika da se pokaže koliko smo efikasni i koliko razmišljamo unapred - istakao je ministar Vulin. 
 
Prema njegovim rečima, za pandemiju niko nije mogao da se pripremi, ali sa iskustvima koje imamo znamo šta nam je nedostajalo i šta nam nedostaje i znamo da moramo biti spremni za ono što nas očekuje u budućnosti. 
 
- Naravno, nijedna bolnica nas neće spasiti, spasiće nas samo lična odgovornost i dosledno pridržavanje svih mera koje od nas traže lekari - zaključio  je ministar Vulin.
 
Reč je o lokaciji u blizini dve velike saobraćajnice, Batajničkog druma i autoputa, površine 1 hektar i 58 ari. Lokacija je oslonjena na odličnu infrastrukturnu podršku gradskih instalacija vodovoda i kanalizacije, elektroenergetskih i ostalih instalacija. Taktičko-tehničke zahteve za izgradnju bolnice priprema Uprava za vojno zdravstvo u saradnji sa Ministarstvom zdravlja. 
 
Obilasku je prisustvovao i državni sekretar Bojan Jocić i načelnik Uprave za infastrukturu pukovnik Radmilo Kravić.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
14.07.2020
mp4 (73,06 MB)
Izjava ministra Vulina
14.07.2020
mp4 (97,13 MB)
Obilazak