Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.06.2020.

Konkurs za dodelu 76 učeničkih stipendija




Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dodelu 76 učeničkih stipendija za školsku 2020/2021. godinu na koji mogu konkurisati učenici mašinske, elektrotehničke i poljoprivredne srednje škole.
 
Konkurs je raspisan za učenike četvrte, treće ili druge godine srednjih škola, a predviđeno je sa kojih obrazovnih profila učenici mogu da konkurišu.
 
Iz mašinske škole mogu da konkurišu učenici obrazovnog profila aviotehničar za vazduhoplov i motor.
 
Iz elektrotehničke škole mogu da konkurišu učenici sledećih obrazovnih profila – avio tehničar za elektronsku opremu ili elektrotehničar elektronike, avio tehničar za elektro opremu ili elektrotehničar elektronike, mehatroničar za raketne sisteme ili tehničar mehatronike, mehatroničar za radarske sisteme ili tehničar mehatronike i elektrotehničar telekomunikacija ili tehničar PTT saobraćaja.
 
Iz poljoprivredne škole mogu da konkurišu učenici obrazovnog profila prehrambeni tehničar.
 
Visina učeničke stipendije u školskoj 2020/2021. godini je za učenike četvrtog razreda srednje škole 25.000 dinara mesečno, za učenike trećeg razreda 20.000 dinara, a za učenike drugog razreda 15.000 dinara mesečno.
 
Po završetku školovanja, a potom i odgovarajuće vojne obuke sa oružjem, učenici će biti primljeni u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira u mesta službovanja - Beograd, Lađevci, Niš, Batajnica, Zuce, Pančevo, Novi Sad, Jakovo, Stari Banovci, Kačarevo, Užice i Sombor.
 
Konkurs je otvoren do 30. septembra 2020. godine.
 
Više informacija o navedenom konkursu možete videti na ovom linku.