Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
08.05.2020.

Ministar Vulin: Zahvaljujući vrhovnom komandantu, Treći raketni divizion za PVD ponovo je dobio svoje ime i mesto u Vojsci Srbije




Gostujući u Jutarnjem programu TV „Pink“ ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da istorija sama od sebe ume da postavi stvari na svoje mesto te da se nedavna poseta predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića Trećem raketnom divizionu za PVD 250. raketne brigade za PVD dogodila baš na datum kada je taj divizion za vreme NATO agresije na našu zemlju 1999. godine oborio avion F-16.
 
- Vrhovni komandant Vojske Srbije predsednik Vučić obišao je Treći raketni divizion za PVD. Hoću da mu se zahvalim zbog toga što je vratio ime Trećem raketnom divizionu. Treći raketni divizion je onaj slavni divizion koji je oborio „Nevidljivog“, avion F-117, ono čudo za koje se mislilo da ne može da se obori. Oborio je takođe i F-16. Oborio je ono što se nije moglo oboriti, ali i njega su oborili posle 2000. godine. Jednostavno su mu izbrisali ime – da ne uznemiravamo, da ne nerviramo nekoga, jer može neko da se seti šta je taj divizion uradio – rekao je ministar Vulin.
 
Vraćanjem imena, Treći raketni divizion za PVD, ponovo je, kako kaže ministar Vulin „dobio i svoje ime i svoje mesto u Vojsci Srbije.“
 
- Istorija je čudo. Istorija sama od sebe ume da nađe svoj put pa se eto baš pogodilo da na dan kada je oboren F-16, vrhovni komandant dođe da obiđe Treći raketni divizion, koji se vratio u Vojsku Srbije, kao i to da ga dočeka komandant 250. raketne brigade za PVD brigadni general Tiosav Janković, koji je baš ispalio raketu koja je oborila F-16. Istorija ume sama od sebe da postavi stvari – poručio je ministar Vulin, dodavši da je Srbija danas mnogo sigurnija nego što je nekada bila.