Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.04.2020.

Saopštenje




Povodom tendenciozne izjave gradonačelnika Šapca da objekat Ekonomske škole "nismo odmah krenuli da opremamo, jer smo čekali odgovor Ministarstva odbrane vezan za krevete i ostalu opremu koju vojska, inače, daje za druge gradove. Pošto smo dobili negativan odgovor, mi ćemo iz sopstvenih sredstava da organizujemo ovaj smeštaj", koju su objavili pojedini mediji, a radi istinitog obaveštavanja javnosti ukazujemo:

Vojska Srbije krevete raspodeljuje tamo gde to naredi republički Krizni štab za suzbijanje bolesti Covid-19. Zato smo odbili zahteve za krevetima Zrenjanina, Prokuplja, Čačka i Šapca. 

Sramno je što gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović pokušava da Vojsku Srbije prikaže kao pristrasnu ili kao organizaciju koja ima različit pristup različitim gradovima. Zelenović nije rekao da u Šapcu Vojska Srbije obezbeđuje Opštu bolnicu i gerontološku ustanovu i da je na usluzi svim građanima.

Tražimo od gradonačelnika Šapca da se uzdrži od politike u vreme borbe protiv virusa i da Vojsku Srbije poštuje kao što je poštuju svi građani Srbije kojima služi.