Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.03.2020.

Seminar za „osobe od poverenja“



Direkcija za evropske integracije i upravljanje projektima Ministarstva odbrane uz podršku Kancelarije UNDP SEESAC u Beogradu organizovala je treći seminar za „osobe od poverenja“ iz sastava Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koji se 10. i 11. marta održava u Rumi.

Seminar se realizuje u okviru projekta „Jačanje regionalne saradnje u oblasti rodne ravnopravnosti u reformi sektora bezbednosti na Zapadnom Balkanu“, uz učešće 19 lica iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koja su izabrana za osobe od poverenja u svojim kolektivima. Na prethodna dva seminara ukupno je edukovano 38 takvih lica.

Treći seminar treba da osobama od poverenja omogući sticanje znanja i veština koje omogućavaju da prepoznaju slučajeve diskriminacije na radu i da u najkraćem roku stupe u kontakt sa osobom kojoj je pomoć potrebna. Pored konkretnih tema iz oblasti rodne ravnopravnosti, zabrane diskriminacije i zaštite ljudskih prava, seminar obuhvata i savladavanje različitih veština za vođenje razgovora i različitih tehnika posredovanja, u cilju lakšeg pristupa osobi koja treba da iznese i prijavi slučaj diskriminacije.

Seminar će takođe omogućiti da učesnici razmene saznanja i iznesu primere iz prakse, kako bi unapredili sposobnosti za bolje obavljanje dužnosti za koju su izabrani. 
photoFOTOGALERIJA