Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.02.2020.

Zajednička vežba pripadnika Kobri, Sokolova, SAJ-a i Mornaričkih foka




Pripadnici Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“, Protivterorističkog bataljona Specijalne brigade „Sokolovi“, Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova (SAJ) i pripadnici američke jedinice za specijalne vojne operacije „Mornaričke foke“ izveli su danas u Centru za obuku „13. maj“ u Batajnici pokaznu vežbu, koja je završni deo zajedničke tronedeljne antiterorističke obuke ovih jedinica.
Završnoj vežbi prisustvovali su potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, pomoćnik ministra za politiku odbrane Milan Ranković, zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Ilija Todorov, komandant Specijalne brigade Vojske Srbije brigadni general Miroslav Talijan, direktor Policije Vladimir Rebić i zamenik ambasadora SAD u Beogradu Gabrijel Eskobar.
 
Prema rečima ministra Stefanovića, kako bi bila u korak sa svetom Srbija će nastaviti sa daljim ulaganjem u opremanje specijalnih jedinica policije i vojske, kao i razmenom iskustava sa najelitnijim jedinicama iz drugih zemalja.
Zamenik ambasadora SAD u Beogradu Gabrijel Eskobar istakao je da je ponosan na američke specijalne snage, ocenivši, takođe, da su pripadnici srpskih specijalnih vojnih i policijskih jedinica impresivni i da su jedinice svetskog kalibra.
 
Komandant SAJ-a Spasoje Vulević ocenio je petu, jubilarnu obuku kao uspešnu, a komandant Komande za specijalne operacije američke vojske u Evropi Kirk Smit zahvalio je učesnicima združene vežbe na iskazanom profesionalizmu i ljudima u Srbiji na gostoprimstvu.

 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
28.02.2020
mp4 (107,23 MB)
Vežba