Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.02.2020.

Sastanak ministra Vulina sa poslanikom Bundestaga Nojem




Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa poslanikom Bundestaga Savezne Republike Nemačke dr Aleksanderom Nojem, koji je i član Odbora za odbranu i zamenik člana Odbora za spoljne poslove.
 
Ministar odbrane Aleksandar Vulin zahvalio se dr Noju na hrabrosti sa kojom je u Bundestagu govorio istinu i Kosovo nazvao “prvom mafijaškom državom".
 
- Mi znamo koliko je teško biti prijatelj Srbije i zahvalni smo vam na hrabrosti i upornosti – rekao je ministar Vulin.
 
Republika Srbija je vojno neutralna i nastaviće da vodi samostalnu politiku – istakao je ministar Vulin.

- Za Srbiju je sasvim neprihvatljivo formiranje tzv. “vojske Kosova”. Naoružavanje terorista iz redova UČK koji vodi tzv. “ministarstvo odbrane” u Prištini, kao i prisilna mobilizacija Srba, jesu najveće bezbednosne pretnje miru na Balkanu. Unmik, Kfor i Euleks su dužni da učine sve da se spreči dalje kršenje Rezolucije 1244 – rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.
 
Poslanik Bundestaga dr Aleksander Noj na današnjem sastanku pohvalno je ocenio politiku neutralnosti i samostalnosti Republike Srbije. On je rekao da Srbija treba da nastavi da vodi mudru politiku praćenja sopstvenih interesa i da se nipošto ne odrekne svog suvereniteta. Međunarodna zajednica ima obavezu da na  Kosovu i Metohiji obezbedi sigurnost i mir za sve građane, rekao je dr Noj i istakao da ulazak Srbije u NATO pakt ne bi doneo ništa dobro Srbiji i njenim građanima. “Opremanje i jačanje Vojske Srbije je mudra politika vojno neutralne zemlje”, ocenio je na današnjem sastanku dr Aleksandar Noj. 
 
Poslanik Bundestaga dr Aleksandar Noj tokom posete obići će izložbu "Odbrana 78" posvećenu obeležavanju 20. godišnjice odbrane od NATO agresije 1999. godine.
 
Današnjem sastanku prisustvovao je i pomoćnik ministra za politku odbrane Milan Ranković.
 
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
18.02.2020
mp4 (32,2 MB)
Sastanak