Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.02.2020.

Svečani doček ministra odbrane Ruske Federacije




Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin dočekao je danas ispred Palate „Srbija“ ministra odbrane Ruske Federacije generala armije Sergeja Šojgua, uz najviše državne i vojne počasti.
 
Republika Srbija je prva zemlja u koju ministar Šojgu dolazi nakon što je ponovo imenovan za ministra odbrane Ruske Federacije, a današnja poseta je deveti susret ministara Vulina i Šojgua od imenovanja Aleksandra Vulina za ministra odbrane.
 
Ceremoniji svečanog dočeka, uz svečani stroj Garde Vojske Srbije i državne himne koje je intonirao Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije, prisustvovale su delegacije ministarstava odbrane Srbije i Ruske Federacije.
 
Tokom posete, ministri Vulin i Šojgu održaće sastanak sa delegacijama ministarstava odbrane Srbije i Rusije, nakon čega će obići izložbu „Odbrana 78“ u Muzeju grada Beograda, a biće održana i svečanost uručenja počasnog doktorata Univerziteta odbrane ministru Šojguu u Domu Garde.
 
Ministri odbrane Srbije i Rusije zajedno će na Novom groblju položiti vence na Spomen obeležje oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu, a zatim će zajedno položiti kapsulu u spomen ploču „Večne vatre“.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
17.02.2020
mp4 (125,11 MB)
Svečani doček