Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.02.2020.

Ministar odbrane Ruske Federacije stigao u Beograd




Ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu sleteo je na Aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu. Time je počela zvanična poseta ministra Šojgua Republici Srbiji, prvoj zemlji u koju dolazi nakon što je ponovo imenovan za ministra odbrane Ruske Federacije.
 
Avion ministra Šojgua po ulasku u vazudušni prostor Srbije dočekali su lovci MiG-29 RViPVO Vojske Srbije, koji su ga pratili do sletanja.

Ministar Šojgu u Srbiji boravi na poziv ministra odbrane Republike Srbije Aleksandra Vulina. Današnja poseta je deveti susret ministara Vulina i Šojgua od imenovanja Aleksandra Vulina za ministra odbrane Srbije.
 
Dočeku ministra Šojgua na Aerodromu „Nikola Tesla“ prisustvovali su ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i predstavnici Ministarstva odbrane Republike Srbije.
 
Povodom današnje posete biće upriličen svečani doček ispred Palate „Srbija“, ministri Vulin i Šojgu održaće sastanak sa dvema delegacijama ministarstava odbrane Srbije i Rusije, a biće održana i svečanost uručenja počasnog doktorata Univerziteta odbrane ministru Šojguu u Domu Garde.
 
Ministri odbrane Srbije i Rusije zajedno će na Novom groblju položiti vence na Spomen obeležje oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu, zatim će zajedno položiti kapsulu u spomen ploču „Večne vatre“, nakon čega će obići izložbu „Odbrana 78“ u Muzeju grada Beograda.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
17.02.2020
mp4 (4,6 MB)
Dolazak ministra Šojgua u pratnji lovaca MiG29
17.02.2020
mp4 (77,87 MB)
Sletanje aviona ministra Šojgua