Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.02.2020.

Poseta ministra odbrane Ruske Federacije



Ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu boraviće u zvaničnoj poseti Republici Srbiji u ponedeljak 17. februara 2020. godine, na poziv ministra odbrane Republike Srbije Aleksandra Vulina.

Republika Srbija prva je zemlja u koju ministar Šojgu dolazi u zvaničnu posetu nakon što je ponovo imenovan za ministra odbrane Ruske Federacije.

Predstavnicima medija biće omogućeno praćenje svečanog dočeka ispred Palate „Srbija“, svečanosti uručenja počasnog doktorata Univerziteta odbrane ministru Šojguu u Domu Garde,  polaganje venaca i polaganje kapsule u spomen ploču „Večne vatre“ na Novom groblju u Beogradu.

Svečani doček biće organizovan ispred Palate „Srbija“ u 11.25 časova. Fotoreporterima i snimateljima biće omogućeno snimanje svečanog dočeka. Potrebno je da fotoreporteri i snimatelji budu ispred istočnog krila Palate „Srbija“ najkasnije do 10.45 časova radi neophodnih procedura.

Svečanost uručenja počasnog doktorata Univerziteta odbrane ministru Šojguu biće održana u kasarni „Topčider“ u Domu Garde (Gardijska bb) u 13.30 časova.  Potrebno je da akreditovani mediji budu u kasarni „Topčider“  najkasnije do 13 časova.

Ministri Vulin i Šojgu položiće vence na Spomen obeležje oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu, a zatim će zajedno položiti kapsulu u spomen ploču „Večne vatre“. Aktivnost počinje u 14.20 časova, a potrebno je da akreditovani mediji budu na Novom groblju u Beogradu najkasnije do 13.50 časova.

Tokom posete biće održan sastanak ministara odbrane Srbije i Rusije Aleksandra Vulina i Sergeja Šojgua, nakon čega će ministri obići izložbu „Odbrana 78“ u Muzeju grada Beograda. Posle navedenih aktivnosti, medijima će biti prosleđeni saopštenje, foto i video materijali.

Molimo zainteresovane medije da akreditacije za praćenje događaja pošalju na mejl adresu info@mod.gov.rs najkasnije u nedelju 16. februara do 16 časova. U akreditaciji je potrebno navesti ime i prezime predstavnika medija, funkciju u redakciji, broj lične karte, kontakt telefon i obavezno naziv događaja za koji se akredituje (svečani doček ispred Palate „Srbija“, svečanost u Domu Garde, polaganje venaca na Novom groblju).

Naknadno prispele akreditacije neće biti uvažene.

Osobe za kontakt:
- potpukovnik Nebojša Milosavljević (064/8329-207) i Biljana Miljić (064/8329-011) – za svečani doček ispred Palate „Srbija“ i polaganje venaca na Novom groblju,
- major Milan Gujanica (064/8329-208) – za svečanost u Domu Garde.