Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.02.2020.

Koncert „Naša deca“ održan večeras u Domu Vojske



Tradicionalni koncert „Naša deca“, na kojem talentovana deca pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nastupaju u pratnji Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, održan je večeras u Svečanoj sali Doma Vojske Srbije u Beogradu.

Koncertu posvećenom mladim talentima prisustvovali su zamenik načelnika Generalštaba general-major Petar Cvetković, načelnik Uprave za obuku i doktrinu brigadni general Željko Petrović i načelnik Uprave za odnose sa javnošću pukovnik Mihailo Zogović, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, roditelji i prijatelji talentovanih mališana i brojni poštovaoci muzičke umetnosti.

Reč je o manifestaciji koja već sedmi put okuplja i promoviše talentovane mališane, decu profesionalnih i penzionisanih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koja pevaju i sviraju u pratnji starijih i iskusnijih kolega muzičara iz Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”.

Goste večerašnjeg koncerta u Domu Vojske pozdravio je načelnik Umetničkog ansambla “Stanislav Binički” kapetan fregate Svetozar Vasileski, koji je istakao da je koncert „Naša deca” još jedna prilika da se javnosti predstavi nadarenost i umetnički rad dece pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ali i potvrdi značajna uloga koju Ansambl „Binički” ima u afirmisanju mladih talenata.

Publici u beogradskom Domu Vojske večeras su se predstavili Dunja Lakić  sa kompozicijom „Kad breskva cveta" Radomira Jankovića, Vukša Vučetić koji je izveo Burgmilerovo „Zbogom“ i Gedikeov „Mali komad“, Olga Pavlović koja je odsvirala Vivaldijev „Koncert za violončelo“, Iva Tomašević koja je izvela Palmerov „Fandango“, trombon je svirala Jovana Vojinović koja je izvela Foksov „Andante i Marš“, Nađa Mitrović je na klaviru odsvirala Mendelsonovu „Gondolijeru“, Staša Petraš, koja je izvela Koncert za violinu br. 4 Henrija Vietana, Teodora Radović sa numerom  „Dimentika“ i najmlađi učesnik, šestogodišnji David Božić, koji je na klaviru izveo numeru iz „Pirata sa Kariba“.

U nastavku večeri, gosti u Svečanoj sali Doma Vojske mogli su da uživaju u pesmi „Najlepša je zemlja moja“ Petra Polkaposkog, kao i u izvođenju numere “The Lion`s birthday party” Lazara Petkovića, a zatim i u čuvenom hitu koji su otpevale Una i Mia Ganić dua Extrime „More then words“, kao i u nastupu Lazara Đorđevića koji je na  fruli odsvirao „Čukaričko kolo“ i „Bojarku“.

Četrnestoro dečaka i devojčica, uzrasta od šest do 17 godina, pobrali su brojne aplauze publike i simpatije starijih kolega iz ansambla i svojim nastupima pokazali da se ljubav prema muzici i talenat razvijaju od najranijeg detinstva. 

Večerašnji koncert otvorile su i zatvorile gošće - članica Operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu sopran Isidora Stevanović, koja je na početku ove muzičke večeri izvela ariju iz opere „Madam Baterflaj“, a svojim numerama “Molila sam anđele” i “Grad” večerašnji koncert je zatvorila kantautorka Ana Stanić. Umetničkim ansamblom “Binički” dirigovala je Katarina Božić. 

Poseban kuriozitet koncerata "Naša deca" je da su i gosti koncerata i prethodnih godina bili afirmisani muzičari koji su i sami deca vojnih lica, poput  Bajage, Merime Njegomir, Olivera Njega, Goce Tržan, Željka Samardžića, Ane Stanić, Ane Kokić, sestara Gobović, i mnogih drugih.

Realizaciju ovogodišnjeg koncerta "Naša deca" pomogao je direktor Udruženja „Mreža za poslovni razvoj“ Nikola Korać, koji je  pripremio iznenađenje za sve talentovane mališane učesnike večerašnjeg koncerta, kao simboličnu nagradu za njihov dosadašnji rad i trud.

Kao i prethodnih šest, organizatori ovogodišnjeg koncerta “Naša deca” su Uprava za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane i Umetnički ansambl „Stanislav Binički“. Koncertu je prethodila audicija na kojoj je stručni žiri izabrao najtalentovanije mališane koji su imali čast da večeras, pred beogradskom publikom,  nastupe sa Ansamblom „Binički“.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
13.02.2020
mp4 (259,54 MB)
Koncert "Naša deca"