Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
25.01.2020.

Drugi koncert kadeta Vojne akademije na Trgu Republike



U okviru gradske manifestacije „Beogradska zima“, večeras su na Trgu Republike nastupili i članovi muzičke sekcije Vojne akademije. Bio je to njihov drugi koncert na ovoj manifestaciji u proteklih mesec dana.

Beograđani su uživali u popularnim pop, rok i numerama izvorne narodne muzike koje su izvodili članovi benda.

Major Nebojša Kljajić iz Vojne akademije ističe da je muzička sekcija predstavila samo deo talenata koje kadeti Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije poseduju i koje imaju prilike da neguju i razvijaju.

 – Vojna akademija pruža vrhunsko obrazovanje i mogućnost stalnog napredovanja i usavršavanja. Posebno smo ponosni, jer ove godine Vojna akademija obeležava jubilej -170 godina postojanja i rada. Kadeti svakoga dana potvrđuju koliko su vredni, odgovorni i koliko su posvećeni svom cilju da postanu časni i stručni oficiri Vojske Srbije, kaže major Kljajić.

Kadet 141. klase Vojne akademije David Novaković član je muzičke sekcije već godinu dana. On naglašava da muzička sekcija, kao i brojne druge na polju nauke, kulture i sporta, omogućava kadetima da upotpune svoje vreme, da se usavršavaju i rade ono što ih ispunjava.

–  Sekciju uspešno pohađam i uz brojne aktivnosti koje imam kao kadet, a tiču se mog školovanja i usavršavanja, kako bih posle četiri godine izašao kao stručan oficir Vojske Srbije. Proces školovanja u Vojnoj akademiji pruža velike mogućnosti za sticanje novih znanja i veština, a sve to je potpomognuto najsavremenijim uslovima u kojima živimo i radimo, izjavio je kadet Novaković.

Od 1. februara do 15. marta biće otvoren konkurs za upis u vojne škole, a tim povodom major Nebojša Kljajić i kadet David Novaković pozvali su zainteresovane kandidate da se prijave i stanu rame uz rame sa sadašnjim kadetima i učenicima.

O uslovima konkursa i upisa u vojne škole, Beograđani su mogli da se informišu kroz razgovor sa kadetima Vojne akademije i učenicima Vojne gimnazije, kao i putem promotivnog materijala koji im je podeljen.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
25.01.2020
mp4 (65,98 MB)
Izjava majora Kljajića
25.01.2020
mp4 (30,39 MB)
Izjava kadeta Novakovića
25.01.2020
mp4 (126,94 MB)
Koncert