Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.01.2020.

Unapređene sposobnosti Kopnene vojske




Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas referisanju o rezultatima analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Kopnene vojske za 2019. godinu u niškom Domu vojske.
Referisanjem je rukovodio komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, a tokom referisanja sagledana su dostignuća i predložene su mere za dalje unapređenje stanja u Kopnenoj vojsci.

Kopnena vojska, zaključeno je na današnjoj analizi, u 2019. godini uspešno je realizovala sve zadatke, unapredila obuku aktivnog i rezervnog sastava, kao i opremljenost naoružanjem, vojnom opremom i sredstvima ratne tehnike.
Među najznačajnijim aktivnostima tokom 2019. godine, kada je reč o Kopnenoj vojsci, posebno se izdvajaju vežba „Begej 2019“ i Prikaz sposobnosti Vojske Srbije i MUP-a Republike Srbije u Nišu povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Na današnjoj analizi za najbolju jedinicu Kopnene vojske u prethodnoj godini proglašen je 41. pešadijski bataljon, za najbolju bazu u Kopnenoj zoni bezbednosti proglašena je baza „Trmka”, a najbolja čuvarska služba Kopnene vojske u 2019. godini bila je čuvarska služba vojnog kompleksa „Rvati”. Tim povodom, komandant Kopnene vojske general Simović uručio je prelazne zastavice i plakete komandantu 41. pešadijskog bataljona potpukovniku Saši Vučkoviću, poručniku Milenku Stepančeviću iz Treće brigade kopnene vojske, kao i starijem vodniku prve klase Marku Čeperkoviću iz Druge brigade kopnene vojske.

Analizi u Domu vojske, prisustvovali su članovi kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba, komandanti brigada i samostalnih bataljona Kopnene vojske, kao i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
15.01.2020
mp4 (84,28 MB)
Analiza Kopnene vojske