Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.01.2020.

Predavanje ministra Stefanovića u Školi nacionalne odbrane




Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović održao je danas predavanje na temu „Suprotstavljanje ekstremizmu i terorizmu kao važan segment politike nacionalne bezbednosti Republike Srbije” polaznicima Generalštabnog i Komandno-štabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane.
Ministar Stefanović je istakao da borba protiv organizovanog kriminala i pranja novca predstavlja važan aspekt i u borbi protiv terorizma.

Govoreći o merama koje je Republika Srbija preduzela u sprečavanju finansiranja potencijalnog terorizma, ministar Stefanović je naglasio da smo jedna od zemalja koja je prepoznala ove izazove.

Kao jednu od najvećih potencijalnih pretnji za našu zemlju, kada se govori o terorizmu i ekstremizmu, Ministar Stefanović je naglasio povratak boraca sa stranih ratišta.
Tokom predavanja, ministar Stefanović se osvrnuo i na saradnju Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Predavanju su prisustvovali rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik doc. dr Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general-major prof. dr Bojan Zrnić, načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik Mićo Suvajac, polaznici Škole nacionalne odbrane, starešine i nastavnici.

 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
14.01.2020
mp4 (114,85 MB)
Predavanje ministra Stefanovića