Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.01.2020.

Analiza stanja, funkcionalnih sposobnosti Komande za obuku i operativnih sposobnosti Teritorijalnih snaga




Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas, u kasarni „Topčider“ u Beogradu, analizi stanja, funkcionalnih sposobnosti Komande za obuku i operativnih sposobnosti Teritorijalnih snaga za 2019. godinu, kojom je rukovodio zastupnik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević.
Na današnjem referisanju analizirani su elementi stanja, funkcionalnih sposobnosti Komande za obuku i operativnih sposobnosti Teritorijalnih snaga za 2019. godinu, sagledana su dostignuća i problemi i predložene su mere za unapređenje stanja.

Tokom analize proglašeni su najbolja jedinica i pojedinci u Komandi za obuku.
Na analizi je zaključeno da je Komanda za obuku u 2019. godini uspešno realizovala sve zadatke, unapredila obuku kako aktivnog i rezervnog sastava, tako i vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka.

Današnjoj analizi prisustvovali su članovi Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba, komandanti centara i komandi za razvoj brigada Komande za obuku, kao i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
13.01.2020
mp4 (78,91 MB)
Analiza Komande za obuku