Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
08.01.2020.

Održan Božićni turnir Vojske Srbije u malom fudbalu



Peti tradicionalni Božićni turnir Vojske Srbije u malom fudbalu održan je danas u Sportskom centru „Šivara“ u Nišu, u organizaciji Komande Kopnene vojske.

Turnir je otvorio zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, koji je ekipama poželeo „sportsku sreću, fer igru i dobro druženje“.

Takmičenju su prisustvovali i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić i načelnik štaba Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane brigadni general Aleksandar Bjelić.

Učesnice turnira bile su ekipe Generalštaba Vojske Srbije, Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i Komande za obuku.

Treću godinu zaredom prvo mesto osvojila je ekipa Kopnene vojske, drugoplasirana je ekipa Generalštaba Vojske Srbije, a treće mesto zauzela je ekipa Komande za obuku.

Generali Cvetković, Simović i Baltić uručili su pehare ekipama koje su osvojile prva tri mesta, a četvrtoplasiranoj ekipi diplome je uručio general Bjelić.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je brigadni general Slađan Stamenković iz ekipe Kopnene vojske, dok je za najboljeg strelca proglašen potpukovnik Saša Petrov iz iste ekipe. Titula najboljeg golmana pripala je kapetanu bojnog broda Ljubiši Markoviću iz ekipe Generalštaba Vojske Srbije.
photoFOTOGALERIJA