Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.01.2020.

Ministar Vulin: Vojska Srbije je čuvar tradicionalnih porodičnih vrednosti




Od uvođenja stimulativnih mera za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije 1. januara 2018, krajem prošle godine rođeno je 1500. dete i sklopljen je 500. brak. Ministar odbrane Aleksandar Vulin je, u razgovoru sa porodicama vojnika istakao da je Vojska Srbije čuvar tradicionalnih, porodičnih vrednosti i da će učiniti sve da olakša roditeljstvo svojim pripadnicima.
 
Sedmodnevnim boravkom sa porodicom u objektima Vojne ustanove „Tara“, ministar Vulin nagradio je za jubilarno rođenje deteta potporučnika Stefana Vukadinovića, a za jubilarno sklopljene brakove bračni par – zastavnika Grujicu i desetara Sunčicu Radovanović, kao i potporučnika Stefana Azarića.
Potporučnik Stefan Vukadinović iz Kraljeva, komandir je Voda za informatiku u Centru za obuku veze i informatike Komande za obuku, u Gornjem Milanovcu. Otac je dvoje dece, trogodišnjeg sina Vukana i jednomesečnog Đurađa koji je 1.500. beba rođena u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, od uvođenja solidarne pomoći za rođenje deteta.
 
- Pozdravljam stimulativne mere kojima Ministarstvo odbrane pomaže da prebrodimo teške periode i lakše podnesemo uvećanje porodice – ističe potporučnik Vukadinović i dodaje da mu je supruga velika podrška u svemu, a vreme koje provodi sa porodicom dragoceno.
 
Osim posla u Centru za obuku veze i informatike, potporučnik Vukadinović postiže značajne sportske rezultate. Više puta bio je državni prvak u atletici na 200 i 400 metara, a 2015. godine učestvovao je i na Svetskim vojnim igrama u Južnoj Koreji. Za sve što postiže potporučnik Vukadinović kaže da ima podršku i razumevanje porodice i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
 
Komandir voda u Prvom centru za obuku u Somboru potporučnik Stefan Azarić ističe da će za njega 2019. godina po mnogo čemu biti godina za pamćenje.
 
- Za mene je 2019. godina najuspešnija do sada. Stekao sam prvi oficirski čin, u novembru sam se oženio, a tim povodom sam i ovde, budući da je to u Vojsci Srbije 500. brak. Očekujem prinovu u porodici i u 2020. godini nastavljam sa slavljem – poručuje potporučnik Azarić.
 
Patriotizam, ljubav prema vojsci, ali i porodična tradicija, privukli su potporučnika Azarića, koji je iz Banjaluke, u vojne redove.
 
- Otac mi je oficir. Ja sam oficir i imam mlađeg brata koji je treća godina Vojne akademije. Otac se već ostvario u karijeri, a mi, mlađi, planiramo da ostanemo u Srbiji i Vojsci Srbije – rekao je potporučnik Azarić i istakao da je zadovoljan što Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raznim podsticajima pokazuju da brinu o svojim pripadnicima.
Brak zastavnika Grujice Radovanovića i desetara Sunčice Radovanović, takođe je proglašen petstotim brakom u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, imajući u vidu da su se venčali istovremeno kada i potporučnik Azarić.
 
Supružnici Radovanović, koji su zaposleni u Prvom skladišnom bataljonu Centralne logističke baze u Požegi, ističu da su mere koje Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije preduzimaju radi poboljšanje života svojih pripadnika značajne.
 
Za zastavnika Radovanovića koji je u vojsci 25 godina, posebno je važno što vojska podjednako pruža podršku i porodici i pojedincu, dok njegova supruga Sunčica dodaje da njoj, kao majci i profesionalnom vojniku mnogo znači što su kolege i kolektiv dobri i izlaze joj u susret kad god joj je nešto potrebno.
 
- Sve mere koje Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije primenjuju da bi nas podstakli da budemo uspešniji veoma su stimulativne i nadamo se da će tako biti i u budućnosti, jer smo mi zbog toga sve bolji i bolji – istakla je desetar Sunčica Radovanović i zahvalila ministru Vulinu za paketiće koje je podelio njenoj deci.
 
Prijemu kod ministra odbrane prisustvao je i zastupnik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
06.01.2020
mp4 (36,96 MB)
Izjava potporučnika Stefana Azarića
06.01.2020
mp4 (48,77 MB)
Izjava potporučnika Stefana Vukadinovića
06.01.2020
mp4 (51,37 MB)
Izjava desetara Sunčice Radovanović
06.01.2020
mp4 (83,19 MB)
Prijem