Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.01.2020.

Ministar Vulin: Standard pripadnika Vojske Srbije i dalje naš prioritet




Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u prisustvu zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majora Petra Cvetkovića, uručio je ključeve od 27 stanova pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba.

Ministar Vulin je, nakon svečanosti dodele ključeva, istakao da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije brinu o svojoj zemlji i o bezbednosti svih građana Srbije, ali imaju i obavezu da brinu o standardu i kvalitetu života svih svojih pripadnika.

- Svako ko veže svoju sudbinu, svoj život i svoju budućnost za Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije ima razloga da se nada i da veruje da će njegove institucije, da će njegova Vojska i Ministarstvo odbrane voditi računa i o njemu i o njegovoj porodici. Inicijativa predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića o stanovima za pripadnike svih službi bezbednosti je nešto što se nije dešavalo decenijama unazad. Za nas to mnogo znači i svaki stan koji podelimo i svaki stan koji smo podelili je stan koji smo dali jednom zadovoljnom, sigurnom čoveku, čoveku koji brine o svima nama – naglasio je ministar Vulin.

- Vojska Srbije će i u ovoj godini nastojati da učini sve što je moguće da se kvalitet života njenih pripadnika popravi - da delimo stanove, da povećavamo plate i dnevnice i da učinimo sve što možemo da život u Vojsci Srbije bude bolji, da bude uspešniji, a svi ovi ljudi se svakoga dana odužuju svojoj zemlji i svom narodu svojom brigom i svojim radom i ogromnom posvećenošću i požrtvovanošću. Ova zemlja može da bude mirna, bezbedna i sigurna, jer o njoj i u ovoj godini ima ko da brine – poručio je ministar Vulin.
Zastavnik Boban Pavlović pripadnik 204. vazduhoplovne brigade dobio je trosoban stan u Pančevu, a današnji svečani trenutak podelio je sa članovima svoje porodice suprugom Marijanom, sinom Borisom i ćerkom Anom.

- Zadovoljan sam stanom u kome ćemo da se skućimo posle 25 godina čekanja na stan. Dobili smo stan od 77 kvadrata i to je bio lep novogodišnji poklon – ističe zastavnik Pavlović dodajući da za njegovu porodicu novi stan znači da su glavni životni problem rešili.

U Novoj godini u novi stan će se useliti i stariji vodnik prve klase Dušan Ugrenović, pripadnik 126. brigade VOJIN.

- Dobio sam trosoban stan od 76 kvadrata u naselju „Tamiš kapije“ u Pančevu. U stanu ćemo živetu supruga i ja, sa sinom i ćerkom. Prezadovoljni smo jer smo 27 godina čekali stan – istakao je stariji vodnik Ugrenović, a zadovoljstvo novim stanom deli i supruga Gordana ističući da je izuzetno lep osećaj da posle toliko godina njihovo stambeno pitanje bude rešeno.

Jedan od 27 ključeva koji su danas uručeni aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pripao je i vojnom službeniku Borku Obradoviću, psihologu, zaposlenom na batajničkom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“, koji je na službi u sistemu odbrane 35 godina.

- Na stan čekam od 1991. godine. Bilo je teških trenutaka i dosta preseljenja, ali što kaže naš narod „Strpljen - spašen“, pa smo dočekali i ovaj trenutak koji je za sve nas ovde i naše porodice jedan od najsrećnijih dana u životu – istakao je Obradović koji će se uskoro useliti u trosoban stan od 80 kvadrata, u Pančevu, u naselju „Tamiš kapije“, za koji kaže da ga čini zadovoljnim i da će moći bezbrižno da dočeka penziju, sa suprugom i sinovima.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
04.01.2020
mp4 (98,44 MB)
Izjava ministra Vulina
04.01.2020
mp4 (57,62 MB)
Izjava vojnog službenika Borka Obradovića
04.01.2020
mp4 (25,86 MB)
Izjava zastavnika Bobana Pavlovića
04.01.2020
mp4 (24,67 MB)
Izjava starijeg vodnika prve klase Dušana Ugrenovića
04.01.2020
mp4 (101,16 MB)
Dodela ključeva