Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.12.2019.

Predavanje ministra Dačića u Školi nacionalne odbrane




Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić održao je danas predavanje na temu „Uloga diplomatije u zaštiti nacionalnih interesa Republike Srbije“ polaznicima Škole nacionalne odbrane u amfiteatru Odseka za simulacije i učenje na daljinu Vojne akademije.
Predavanju su prisustvovali rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik dr Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general-major dr Bojan Zrnić, načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik Mićo Suvajac, direktorka Instituta za strategijska istraživanja dr Jovanka Šaranović, polaznici generalštabnog i komandno-štabnog usavršavanja kao i starešine i nastavnici.

Na početku izlaganja ministar Dačić istakao je da je današnji skup potvrda nastavka uspešne saradnje Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koja se ostvaruje u duhu zajedništva i solidarnosti na brojnim zadacima sprovođenja državne politike.

Tokom predavanja ministar Dačić osvrnuo se na spoljnopolitičke prioritete i predstavio nacionalne interese koji su blisko povezani za zaštitom nacionalne bezbednosti Republike Srbije, sa fokusom na odbrambene aspekte, zasnovane na vojnoj neutralnosti i očuvanju mira i stabilnosti u regionu i svetu. Govoreći o opštim prioritetima i ciljevima, ministar Dačić je istakao kolika je važnost saradnje i partnerstva Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa drugim zemljama i organizacijama, posebno naglašavajući važnost učešća pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
06.12.2019
mp4 (89,9 MB)
Predavanje