Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.11.2019.

Stručni skup o učenju na daljinu




U amfiteatru Odseka za simulacije i učenje na daljinu Vojne akademije danas je održan deveti po redu stručni skup pod nazivom „Učenje na daljinu 2019“.

Na  ovogodišnjem skupu bilo je reči o rezultatima, statusu i perspektivi učenja na daljinu u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, aktivnostima i planovima Odseka za simulacije i učenje na daljinu, unapređenju Visokih studija bezbednosti odbrane korišćenjem sadržaja na Platformi za učenje na daljinu, kao i o novim softverskim alatima i standardima u elektronskom obrazovanju i obuci u zemlji i inostranstvu.
Učesnike skupa pozdravio je prorektor za naučnoistraživačku delatnost  pukovnik  dr Ivan Vulić, koji je istakao da se u skladu sa napretkom tehnologije treba prilagođavati potrebama i mogućnostima koje su na raspolaganju. Pohvalio je rad Odseka za stimulacije i učenje na daljinu za to što već nekoliko godina Univerzitet odbrane ima razvijenu platformu za učenje na daljinu sa velikim brojem lekcija i programa.

Načelnik Odseka za simulacije i učenje na daljinu pukovnik dr Goran Šimić istakao je da na ovogodišnjem skupu učestvuju predstavnici svih organizacionih jedinica Ministarstva odbrane i Voske Srbije koje su uključene u proces vojne obuke i obrazovanja, dodajući da veliki broj učesnika skupa pokazuje kolika je zainteresovanost za primenu savremenih IT tehnologija u nastavi i obuci. On je naglasio da program skupa ima fokus na unapređenju vojnog obrazovanja na Univerzitetu odbrane korišćenjem platforme za učenje na daljinu kao i drugih tehnologija za elektronsko učenje i obuku.
Skup je završen diskusijom o primeni učenja na daljinu u vojnom obrazovanju i obuci.
 
photoFOTOGALERIJA