Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.11.2019.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije na ovogodišnjem Sajmu sporta




Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije i ove godine učestvuju na Međunarodnom sajmu sporta, koji je otvoren danas u Hali 1 Beogradskog sajma.

Osmi Sajam sporta pod sloganom „Sajam sporta spaja sve(t)“ otvorio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. On je sve prisutne podsetio na značaj ove manifestacije, ali i sporta u životu pojedinca, društva i države, a potom je posetio i štand Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Današnji sajamski dan obeležio je i atraktivan prikaz borilačkih veština pripadnika Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“ i Specijalne brigade.

Štand Ministarstva odbrane i Vojske Srbije privukao je pažnju velikog broja posetilaca koji su mogli da saznaju više o uspesima vojnih sportista na takmičenjima u zemlji i inostranstvu  i da se informišu o tome koliko su značajni fizička obuka i sport u Vojsci Srbije.

Prema rečima potpukovnika Dragana Todorova iz Univerziteta odbrane, na ovogodišnjem Sajmu Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije predstaviće vojne sportove, a deo programa posvećen je promociji sportskih sekcija u Vojnoj akademiji u okviru koje će se predstaviti kadeti u sportskim sekcijama odbojke, košarke i futsala.

Drugog dana manifestacije na štandu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije biće održano predavanje „Promocija sporta u Vojsci Srbije” o značaju sporta u vojsci.

Osmi Međunarodni sajam sporta traje do nedelje 24. novembra, a za sve zainteresovane posetioce ulaz je slobodan.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
22.11.2019
mp4 (95,94 MB)
Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije na Sajmu sporta